Prindeți toată acoperirea RSNA MedPage Today aici

  • Post author:
  • Post category:blog

Prindeți toată acoperirea RSNA MedPage Today aici

"Cu câteva sute de ani în urmă, hipertensiunea nu exista practic și, de îndată ce consumul de zahăr a început să crească, au crescut și hipertensiunea, guta, obezitatea și diabetul," A spus DiNicolantonio.

Zahăr legat de TA mai mare în unele studii

Cercetătorii au citat un studiu realizat de Yang și colab. publicat în primăvara trecută în JAMA, arătând că, comparativ cu pacienții care consumă mai puțin de 10% din caloriile lor din zaharuri adăugate, cei care au consumat 10,0% până la 24,9% din caloriile lor din zaharuri adăugate au un risc crescut de 30% de mortalitate prin BCV, iar cei care consumă 25% sau mai multe calorii din zaharurile adăugate prezintă un risc crescut de aproape trei ori.

Datele din Studiul Național de Sănătate și Nutriție (NHANES 2003-2006) sugerează că aportul mediu de fructoză în rândul americanilor este de 83,1 g / zi.

Ei au citat, de asemenea, o meta-analiză recentă a studiilor randomizate, controlate, care arată că aportul mai mare de zahăr crește semnificativ sistolic (6,9 mm Hg, PP = 0,0005) față de aportul mai mic de zahăr în studiile cu durata de 8 săptămâni sau mai mult. Când studiile care au primit finanțare din partea industriei zahărului au fost excluse din analiză, magnitudinea creșterii tensiunii arteriale a fost și mai pronunțată (7,6 mmHg sistolic, 6,1 mm Hg diastolic în medie).

Cercetătorii au menționat că unele studii sugerează că fructoza poate fi în mod exclusiv dăunătoare sistemului cardiovascular. Într-un studiu randomizat încrucișat la adulți tineri sănătoși (21-33 ani), ingestia unei soluții de fructoză (60 g) a crescut tensiunea arterială sistolică (6,2 ± 0,8 mmHg). O creștere similară a tensiunii arteriale nu a fost observată la ingestia unei soluții de glucoză, dar ambele băuturi au crescut semnificativ ritmul cardiac și debitul cardiac.

Într-un studiu randomizat cu 74 de bărbați adulți, o dietă bogată în fructoză timp de doar 2 săptămâni nu numai că a crescut semnificativ tensiunea arterială ambulatorie de 24 de ore (+7/5 mmHg, respectiv PP = 0,007) și a crescut pulsul cu 8% (4 bpm) , dar și creșterea trigliceridelor, a insulinei în repaus alimentar și a indicelui de evaluare a modelului homeostatic (o măsură a rezistenței la insulină și a funcției celulelor beta).

„Orientările AHA / ACC nu ignoră zahărul”

"Așa cum majoritatea sodiului din dietă nu provine din agitatorul de sare, majoritatea zahărului din dietă nu provine din castronul de zahăr; reducerea consumului de zaharuri adăugate prin limitarea alimentelor procesate care le conțin, făcute de corporații, ar fi un loc bun pentru a începe," DiNicolantonio și Lucan au concluzionat, adăugând că reducerea consumului de alimente procesate ar fi în concordanță cu orientările existente deja în vigoare "se concentrează în mod greșit mai mult asupra cristalelor albe mai puțin consecvente – sarea."

Nu este surprinzător că Eckel nu a fost de acord că orientările AHA / ACC sunt greșite.

"Dieta DASH scade tensiunea arterială și există foarte puțin zahăr în această dietă sau în dieta mediteraneană," el a spus. "Cu siguranță nu pledăm să consumăm mult zahăr sau să ignorăm consumul de zahăr."

Eckel a spus că, deși unele studii sugerează că consumul de zahăr are un impact direct asupra tensiunii arteriale, asocierea nu este dovedită.

"Scăderea tensiunii arteriale poate fi urotrin pret realizată prin urmarea unei diete sănătoase pentru inimă și în continuare prin limitarea sodiului la aproximativ două grame și jumătate pe zi," el a spus.

Resurse de la AACE

Liniile directoare pentru gestionarea hipertensiunii

Dezvăluiri

Evaluatorii nu au raportat nicio sursă de finanțare și nici o relație relevantă cu industria.

Sursa primara

Inima deschisa

Referință sursă: DiNicolantonio JJ, Lucan SC "Cristalele albe greșite: nu sare, ci zahăr ca etiologic în hipertensiune și boală cardiometabolică" Open Hrt 2014; DOI: 10.1136 / openhrt-2014-000167.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Compania de start-uri Semma Therapeutics tocmai a plătit 114 milioane de dolari – în plus față de 49 de milioane de dolari deja strânși – pentru a căuta un remediu pentru diabetul de tip 1. (Business Insider)

În știrile conexe, o altă companie de start-up, Fractyl Labs, a strâns 44 de milioane de dolari pentru a dezvolta un nou tratament pentru diabetul de tip 2, care ar reapărea în duoden. (TechCrunch)

FDA a emis un avertisment cu privire la suplimentele de biotină care ar putea interfera cu testele de laborator, inclusiv testele hormonale.

Experții proiectează piața globală a medicamentelor pentru osteoporoză, care include bifosfonați, calcitonină, inhibitori RANKL, terapia hormonilor paratiroidieni și modulatori selectivi ai receptorilor de estrogen, se așteaptă să crească cu 4,0% anual până în 2021. (Talk Daily News)

În urma unei propuneri de reducere a costurilor, împiedicând medicii generaliști să scrie "prioritate redusa" rețete care ar fi impus endocrinologilor să prescrie liotironină (T3) – nu generaliști – Serviciul Național de Sănătate din Anglia a spus că tratamentul tiroidian va continua să fie disponibil dacă inițial a fost inițiat de un consultant endocrinolog în NHS. (BBC / The Pharmaceutical Journal)

La pacienții cu cancer tiroidian papilar, riscul de mortalitate legat de boală poate fi evaluat cu densitatea ganglionilor limfatici "ca adjuvant util la actualul sistem de stadializare TNM a opta ediție," au sugerat cercetătorii. (JAMA Otolaringology Head & Chirurgia gâtului)

Regiunile cerebrale implicate în reglarea poftei de mâncare pot apărea diferite la tinerii cu obezitate, prin utilizarea imaginii tensoriale de difuzie într-un studiu prezentat la reuniunea anuală a Societății Radiologice din America de Nord. "Nu a existat o regiune cu [anizotropie funcțională] mai mare la pacienții obezi comparativ cu grupul de control," a spus autorul studiului și doctorandul Pamela Bertolazzi, de la Universitatea din Saõ Paulo, într-un comunicat. Prindeți toată acoperirea RSNA MedPage Today aici.

Persoanele care folosesc apa de gură ca parte a rutinei zilnice pot prezenta un risc crescut de diabet. Riscul a fost și mai semnificativ la cei care au folosit apă de gură de mai multe ori pe zi față de neutilizatori (raport de rată 1,49; IC 95% 1,13-1,95). (Oxid de azot)

Stomatologii din New Jersey pot fi plătiți pentru screening-ul diabetului pe scaun la pacienții cu risc începând cu 2018. (NJ Spotlight)

Un IMC mai mare a fost legat de un risc crescut de demență în timp. Autorii studiului atribuie aceste constatări la două procese: "dintre care unul este un efect nociv al IMC-ului mai mare și celălalt prejudecată de cauzalitate inversă contribuind la o asociere inversă între IMC și demență." (Alzheimer & Demenţă)

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

ORLANDO – Un regim de rituximab și ciclofosfamidă pare să combată o formă extremă, dar rară, de rezistență la insulină, au raportat cercetătorii aici.

Dintre cei 12 pacienți cu rezistență la insulină de tip B înscriși într-un mic studiu NIH, toți au intrat în remisie și au reușit să oprească terapia cu insulină după aproximativ 4 până la 6 luni de tratament cu combinația, potrivit Elaine Cochran, CRNP, al Institutului Național al Diabet și boli digestive și renale (NIDDK) în Bethesda, MD.

Cochran a raportat concluziile la Asociația Americană a Educatorilor Diabetici întâlnite aici.

Rezistența la insulină de tip B a fost descrisă pentru prima dată de NIDDK în 1976, după ce cercetătorii de acolo au descoperit că acești pacienți care aveau rezistență extremă la insulină – în mod obișnuit aveau nevoie de mai mult de 1.000 de unități de insulină pe zi – au produs un autoanticorp care blochează acțiunea insulinei receptor.

Mulți dintre pacienți au o boală autoimună subiacentă, cum ar fi lupusul, iar simptomele includ de obicei acantoză nigricans, hiperinsulinemie severă, sindrom ovarian polichistic, hiperandrogenism, scădere semnificativă în greutate și hiperglicemie severă. Majoritatea pacienților din studiu au fost afro-americani.

"Simptomele sunt destul de izbitoare," Cochran a declarat pentru MedPage Today. "Au o rezistență foarte slabă la insulină și, de obicei, au nevoie de mai mult de 20 de unități pe kilogram pe zi, ceea ce este de obicei mai mare de 1.000 de unități pe zi. Dacă sunt mai tineri, insulina lor de post este de sute, când ar trebui să fie mai mică de 30 și, dacă sunt în premenopauză, au sindromul ovarian polichistic."

O ciudățenie, a menționat Cochran, este că, în ciuda rezistenței la insulină, acești pacienți au panouri lipidice excelente, deoarece este necesar un receptor de insulină funcțional pentru a produce trigliceride. De asemenea, acestea prezintă o pierdere bruscă în greutate, deoarece debutul afecțiunii este rapid, a adăugat ea.

Din 2006, NIDDK tratează acești pacienți cu un regim de imunoterapie și chimioterapie împreună cu steroizi pulsați pentru a aduce pacienții în remisie, care includea lipsa de insulină.

Echipa a folosit 750 mg / m2 de rituximab – un anticorp împotriva CD-20, o moleculă de suprafață celulară exprimată de celule B – la fiecare 14 zile, împreună cu 100 mg / zi de imunosupresie nespecifică direcționată cu celule T cu administrare orală. ciclofosfamidă. De asemenea, se administrează steroizi cu impulsuri în doză mare, la o doză de 40 mg aproximativ o dată pe săptămână.

Cochran și colegii săi au constatat că tratamentul a adus glucoza plasmatică în post și HbA1c în intervalul normal pentru toți cei 12 pacienți și a eliminat în totalitate necesitatea insulinei.

Înainte de tratament, valorile lor de glucoză plasmatică în repaus erau în intervalul de 200 până la 400 mg / dl, valorile HbA1c în intervalul de 10% și dozele de insulină în mii de unități pe zi, cu una de până la 19.000 de unități pe zi.

De obicei, pacienții au intrat în remisie în decurs de 4 până la 6 luni, au spus cercetătorii, după doar 1 sau 2 doze de rituximab și câteva doze de steroizi pulsați.

Cu toate acestea, majoritatea pacienților trebuie să rămână cu azatioprină de întreținere odată ce au intrat în remisie, a spus Cochran.

Ea a menționat că există o singură analiză în lume care poate detecta anticorpul implicat în boală și că NIH lucrează cu laboratorul din Anglia care poate face testul. Rezultatele, cu toate acestea, durează mai mult de o lună pentru a fi returnate, a remarcat ea.

Cu toate acestea, boala este destul de identificabilă și clinicienii pot începe terapia înainte ca rezultatele să revină.

Cochran a adăugat că clinicienii care au identificat pacienți cu această afecțiune pot să îi trimită fie la campusul NIH, fie unitatea ei poate oferi instrucțiuni despre cum să trateze acești pacienți.

Dezvăluiri

Cochran nu a dezvăluit relații financiare relevante.

Sursa primara

Asociația Americană a Educatorilor în Diabet

Referință sursă: Cochran EK "Noi tehnologii în tratamentul rezistenței extreme la insulină" AADE 2014; Rezumat P56.